Een link is een of meerdere woorden of een afbeelding waarop je kunt klikken om naar een andere webpagina of website te gaan. In wordpress kun je eenvoudig een link aan een tekst of een afbeelding toevoegen. Er zijn verschillende manieren. Hieronder de meeste directe methode.

Stap 1 is om te tekst of afbeelding te selecteren. Voor tekst kan dit door er met de een stuk tekst te selecteren of op een woord dubbel te klikken. Bij een afbeelding is een enkele klik genoeg. De geselecteerde tekst is dan (meestal) blauw en er gaat een link-icoontje ‘aan’ in het menu. ( het icoontje stelt een link van een ketting voor).

link-toevoegen

Mocht je in de Tekst mode werken dan is er een button met naam ‘link’. 

Als je op het link icoon klikt krijg je een popup, in de URL balk kun je dan de link typen op plakken. Als je naar een andere bericht binnen je huidige blog wilt linken dan kan dat ook.  Klik op ‘link toevoegen’ in je ziet in je editor de link verschijnen.

Om een bestaande link te bewerken klik je op de link binnen de editor en daarna weer op het link-icoon. Je krijgt dan dezelfde popup om de link te bewerken.

een link verwijderen is ook eenvoudig, klik op de link die je wilt verwijderen en daarna op het ‘verwijder link’ icoon.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *