Binnen een wordpress blog of post kun je afbeeldingen op zeer verschillende wijzen weergeven. Als losse afbeelding als gallery, groot en klein.

Wat je ook kiest het beste is om de afbeeldingen die je op je pagina plaatst niet te groot te kiezen, dat vertraagt namelijk het laden van de pagina. De recente versies van wordpress houden al rekening met mobile gebruikers maar toch.

Als je je afbeelding dan toch groot wilt weergeven kun je dat in een lightbox doen.

Hiervoor moet je (eenmalig) een plugin activeren:

Ga in je dashboard naar plugins en zoek ‘wp-jquery-lightbox‘  op. Activeer deze. Ga daarna naar ‘instellingen -> jQuery lightbox’ en kies de gewenste instellingen, het mooiste werkt als je Maak grote afbeeldingen passend in kleinere schermen aanvinkt. ( als je niet op een logze.nl website werkt zul je de plugin wellicht eerst moeten installeren)

Als je nu afbeeldingen toevoegt kies je bij bestemmings url voor ‘link naar mediabestand’. Deze aanpassing kun je ook nog voor reeds geplaatste afbeelding doen.

link-naar-media-bestand

Ook voor de grote afbeelding geld: maak het niet te bont. Een afbeelding van 4000×3000 pixels wordt op geen enkele pc in die grote weergeven. Maak je foto voor het uploaden reeds kleiner, 1200 of 1600 px breed is ruim voldoende.

 

Hulp nodig, of behoefte aan meer ruimte voor je afbeeldingen, neem gerust contact op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *