Je kunt eenvoudig een eigen sub-domein adres gebruiken i.c.m. logze.nl. Stel je hebt al een website www.example.com en je wilt er een blog bijmaken op een ander adres: blog.example.com

Stap 1

De eerste stap is het aanmaken van het sub domein adres met een verwijzing naar logze.nl

Ga naar de website van het bedrijf waar je domein geregistreerd is. Hier moet je op zoek naar de DNS instellingen van je domein, als je deze instellingen kunt aanpassen dan kun deze vinden in de admin van je domein/website. Helaas zijn er erg veel verschillende soorten admin. In de instellingen voeg je een alias toe naar logze.nl. (let op de laatste punt, probeer het altijd eerst met de laatste punt, als dat niet werkt zonder punt).

www.jouwdomein.nl -> CNAME -> logze.nl

als je ook het domein zonder www wilt doorsturen moet je een A record aanmaken dit dan naar het IP nummer van logze.nl

@ -> A -> 178.18.84.158

Klik voor groot
Klik voor groot

Nu kan het enge tijd duren voordat deze aanpassing actief is. Als het een nieuw adres is gaat het meestal vrij snel, een aanpassing kan langer duren ( in bovenstaand voorbeeld zou het maximaal een dag kunnen zijn).

Als je je nieuwe adres bezoekt zou je na verloopt van tijd op logze.nl moeten uitkomen i.p.v. de oorspronkelijke pagina.

Stap 2

Nu moet je je eigen adres nog toevoegen aan je logze site. Ga binnen de admin naar ‘Extra’ en dan naar ‘Domain mapping’. Voeg je adres toe. Laat het vinkje ‘Primary domain for this blog’ nog even uit.

Test je nieuwe in stap 1 aangemaakte subdomein nog eens. Als het goed is kom je nu op je <subdomein>.logze.nl site uit.

Nu kun je weer naar ‘Extra’ en dan naar ‘Domain mapping’ en het ‘Primary Domain’ aanpassen. Daarna is je logze website beschikbaar onder je eigen domeinnaam.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Bedankt voor de tip, ik wil namelijk al een tijdje beginnen met bloggen en ik hoop dat dit nu wel gaat lukken. Nogmaals bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *