Website op mobiele telefoon

Voor mobiele telefoons en vergelijkbare apparaten met een kleine kun je de website in een aparte lay-out weergeven.

Sommige thema’s ( themes, templates) hebben ingebouwde ondersteuning, als je met je telefoon de site bezoekt krijg je een andere lay-out te zien.

In andere gevallen kun je gebruik maken van de ‘wordpress mobile pack’ plugin, die is te vinden in de lijst met plugins onder het plugins menu in je dashboard. Klik op activeren. De standaard instellingen zouden goed moeten werken. Bekijk je site, als het goed is staat nu onderaan een link (voorbeeld) om de mobiele versie te bezoeken. Bij een bezoek via een telefoon zou het automatisch moeten gaan.

Ook het dashboard is te gebruiken in een mobiele versie, dat werkt alleen niet zo lekker. Beter neem je daarvoor de wordpress app. Hiermee kun je de site en de reactie via de telefoon onderhouden. Hiervoor moet je eenmalig de optie ‘XML-RPC’ activeren. Die vind je onder ‘Instellingen -> schrijven’. Er zijn trouwens diverse applicaties om via PC,tabled,ipad je site te onderhouden via deze XML-RPC methode.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *